07-16-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarımsaklı / Taze Otlu Makarna

Malzemeler
400 gr makarna
250 gr lor peyniri
2 çorba kaşığı kıyılmış maydonoz
1 çorba kaşığı taze kekik
1 çorba kaşığı nane
2 çorba kaşığı zeytinyağı
½ diş ince kıyılmış sarımsak
¼ tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
Bir tencereye 4L (yaklaşık 16 su bardağı su) hafifçe tuzlanmış su koyup, makarnaları yumuşayıp (ama diriliklerini bütünüyle yitimemelidir ) un tadı kayboluncaya kadar (yaklaşık 9 dakika) haşlayın Bu arada küçük bir tencerede lor peyniri, maydanoz, kekik, nane, zeytinyağı ve sarımsağı karıştırın Tuz ve karabiber ekleyip yeniden karıştırın Tencereyi ateşten alıp, makarnaları bir süzgeçte süzdükten sonra (tam süzmeyip, iyice ıslak kalmalıdırlar; böylece, taze otlu sosa daha iyi bulanırlar) yeniden tencereye koyarak, üstüne küçük tenceredeki sosu dökün İyice karıştırıp, düz tabakalara aktararak servis yapın
|
|
|