07-16-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karidesli Spagetti

Malzemeler
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 doğranmış soğan
750 gr kabukları ayıklanmış, küp küp doğranmış sırık domatesi
250 gr kabukları soyulmuş karides
3 diş sarımsak
¼ tatlı kaşığı kırmızıbiber ve tuz
1 ½ çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
300 gr spagetti
Hazırlanışı
Kalın dipli büyük bir tavada zeytinyağını orta ateşte ısıtıp, soğanları ekleyerek, saydam bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin
Domatesler ile 3-4 çorba kaşığı su ekleyip, ateşi kısarak, karışımı 15 dakika pişirin Karidesleri ekleyip, 5 dakika daha pişirdikten sonra sarımsak, tuz ve kırmızıbiberi katarak karıştırın Maydanozu ekleyip, iyice karıştırdıktan sonra, tavayı ateşten alarak, bir kenarda ılık tutun Büyük bir tencereye 4 L (yaklaşık 16 su bardağı) hafifçe tuzlanmış su koyup, kaynatın Kaynayınca spagettileri ekleyip, yumuşayıncaya (ama diriliklerini bütünüyle yitirmemelidirler) kadar (yaklaşık 10 dakika) haşlayın Tencereyi ateşten alıp, Spagettileri bir süzgeçte süzdükten sonra, ısıtılmış düz tabaklara bölüştürün ve üstlerine karidesli sosu dökerek servis yapın
|
|
|