07-16-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı Ravioli

Kullanılan Malzemeler:
Malzemeler:
3 Su Bardağı Un
1 Çay Kaşığı Tuz
4 Yumurta
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Yemek Kaşığı Su
100 Gr Haşlanmış Ispanak
250 Gr Lor Peyniri
Karabiber
Nane
2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
Rende Parmesan Peyniri
Üzeri için zeytinyağı
Hazırlık
Hamur hazırlandıktan sonra iç malzemesi hazırlanıp su ısıtılabilir
Yapılışı:
Önce ıspanakları kendi suyunda biraz haşlayıp ronda’dan geçirelim Un, tuz, yumurta, zeytinyağı, su ve ıspanak püresi ile bir hamur hazırlayalım 30 Dakika kadar dinlendirelim Daha sonra, ben makine ile 5 no’lu kademeden hamuru açtım Fakat oklava ile de mantı hamuru kalınlığında hamuru açabilirsiniz Şekilde görüldüğü gibi, peynir, karabiber, nane karışımlı içten küçük ceviz büyüklüğünde parçalar hamura yerleştirip, üzerini kapatarak, yarım daire şeklinde bardakla keselim Hazırladığımız hamurları mantı haşlar gibi haşlayıp, servis tabağımıza alalım Üzerine, kızdırdığımız yağa salça koyup biraz çevirdikten sonra 2-3 kaşık mantı suyu ilave edilmiş sostan koyalım En üstünü de parmesan peyniri rendesi ile süsleyelim Afiyet olsun!
|
|
|