Konu
:
Cevizli, Kıtır Ekmekli Makarna
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli, Kıtır Ekmekli Makarna
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli, Kıtır Ekmekli Makarna
Malzemeler:
yarım paket kelebek makarna
kaynatmak için su
tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
üzerine:
2 dilim bayat ekmek
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kıyılmış tuzlu fıstık
2 yemek kaşığı kıyılmış ceviz içi
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tutam kıyılmış maydanoz
tuz, karabiber
Yapılışı:
Makarnayı kaynar tuzlu suda haşlayıp süzgece alın
Aynı tencerede tereyağını eritip yanmaya başlamadan önce yayacağı güzel tereyağı kokusu gelince makarnayı geri boşaltıp karıştırın ve altını kapatın
Bayat ekmeği mutfak robotundan geçirin
Tuzlu fıstık, ceviz içi ve sarımsağıda ekleyip biraz daha robotta çektikten sonra 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte bir tavaya alıp kavurmaya başlayın
4-5 dakika kavurduktan sonra tuz, karabiberini ilave edip altını kapatın
Kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın
Servis tabağına makarnadan koyup iki yemek kaşığı hazırladığınız karışımdan serpiştirin ve sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul