Konu
:
Karidesli Lazanya
Yalnız Mesajı Göster
Karidesli Lazanya
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karidesli Lazanya
6 yaprak lazanya
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
500 gr karides
4 domates
1 yemek kaşığı salça
2 sivri biber
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
1
5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel sos için
40 gr tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
2 yemek kaşığı tepeleme un
3 su bardağı süt
Karidesli lazanya:
Domatesleri rendeleyin
Biberleri 1 cm kalınlığında doğrayın
Sarımsağı rendeleyip zeytinyağında 1 dakika kavurun
Karidesleri ekleyip yüksek ateşte soteleyin
Salça, domates ve biberleri ilave edip kısık ateşte 20 dakika pişirin
Tuz ve baharatları ekleyip ocaktan alın
Ayrı bir tencerede tereyağını eritip ayçiçeği yağını ekleyin
Unu ilave edip sararıncaya kadar kavurun
Sütü azar azar ekleyerek karıştırın ve koyulaşıncaya kadar pişirin
Lazanyaları ortadan ikiye bölün
Porsiyonluk tabakların tabanlarını yağlayıp bir parça lazanya yerleştirin
üzerine bir miktar beşamel sos sürüp karides karışımının 1/3’ünü yayın ve tekrar lazanya yerleştirin
Kaşar peyniri serpiştirip aynı işlemi yineleyin
En üste kaşar peyniri serpiştirip 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin
Fırından çıkartıp 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul