Yalnız Mesajı Göster

Karidesli Lazanya

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karidesli Lazanya





6 yaprak lazanya
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
500 gr karides
4 domates
1 yemek kaşığı salça
2 sivri biber
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
15 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel sos için
40 gr tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
2 yemek kaşığı tepeleme un
3 su bardağı süt

Karidesli lazanya:
Domatesleri rendeleyin Biberleri 1 cm kalınlığında doğrayın Sarımsağı rendeleyip zeytinyağında 1 dakika kavurun Karidesleri ekleyip yüksek ateşte soteleyin

Salça, domates ve biberleri ilave edip kısık ateşte 20 dakika pişirin Tuz ve baharatları ekleyip ocaktan alın
Ayrı bir tencerede tereyağını eritip ayçiçeği yağını ekleyin Unu ilave edip sararıncaya kadar kavurun Sütü azar azar ekleyerek karıştırın ve koyulaşıncaya kadar pişirin

Lazanyaları ortadan ikiye bölün Porsiyonluk tabakların tabanlarını yağlayıp bir parça lazanya yerleştirin üzerine bir miktar beşamel sos sürüp karides karışımının 1/3’ünü yayın ve tekrar lazanya yerleştirin Kaşar peyniri serpiştirip aynı işlemi yineleyin

En üste kaşar peyniri serpiştirip 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkartıp 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla