Konu
:
Kum Midyeli Makarna
Yalnız Mesajı Göster
Kum Midyeli Makarna
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kum Midyeli Makarna
1 paket cannelloni makarna
200 gr kuru fasulye
400 gr temizlenmiş kum midyesi
20 gr fesleğen
2 gr pul biber
20 cl zeytin yağı
20 gr sarımsak
1 soğan
25 cl beyaz şarap
20 gr üzüm sapı
10 gr maydanoz
20 cl süt
Kum midyeli makarna:
Kuru fasulyeleri bir gece öncesinden suda bekletin
Ertesi gün bol suyla yıkayıp süzün
Geniş bir tencereye dörde bölünmüş soğan ve fesleğeni alın
2 litre kadar su ekleyip fasulyeleri bu suda iyice ezilinceye kadar haşlayın,süzün
Fasulyeleri kabuklarından ayırıp krem haline gelinceye kadar ezin
Süt,tuz ve karabiber ekleyip tatlandırın
Zeytinyağını tavada ısıtıp sarımsak,üzüm sapları, midye, pulbiber ve şarabı ekleyip pişirin
Midyeleri içinden alıp bir kaseye aktarın ve tavanın içine kiraz domateslerle krema haline getirilmiş fasulye ezmesini ekleyin
Birkaç dakika kavurduktan sonra midyeleri tekrar tavanın içine alın
Harmanlayıp ocaktan alın
Cannelloni makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 8 dakika haşlayıp süzün
Hazırladığınız sos ile birlikte harmanlayın
Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul