Konu
:
Kuzu Etli Makarna
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Etli Makarna
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Etli Makarna
600 gr un
6 yumurta
1 kahve fincanı zeytinyağı
50 gr kıyılmış soğan
200 gr kuzu eti
30 cl kırmızı şarap
200 gr kiraz domates
20 gr kıyılmış taze nane
400 gr konserve domates
Tuz
karabiber
3 diş kıyılmış sarımsak
1 çorba kaşığı kıyılmış taze fesleğen
Kuzu etli makarna:
Elenmiş unun ortasını havuz gibi açın
Yumurtalar,tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın
Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Hamuru top şeklinde toparlayıp nemli bir beze sarın
Buzdolabında yarım saat bekletin
Zeytinyağının yarısını geniş bir tavaya alıp ısıtın
Soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun
Zar şeklinde doğranmış kuzu etini ilave edip sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin
Kırmızı şarap ve kıyılmış taze naneyi ekleyin
Ocaktan alıp soğumaya bırakın
Dinlenmiş hamuru buzdolabından alın ve un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımıyla açın
İç malzemeyi paylaştırın
6 cm’lik kare hamurlar elde edin
Katlayıp kenarlarının iyice yapışması için kalan 1 yumurtayı çırpıp sürün
Un serpilmiş tepsinin üzerine alıp hamur bitene kadar aynı şekilde hazırlayın
Tepsiyi arada bir sallayıp unun hamura bulaşmasını (hafifçe) sağlayın
Tencereye 3 litre kadar suyu aktarın
Su kaynayınca 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin
Hamurları 6 dakika haşlayıp süzün
Sos için kalan zeytinyağını ısıtıp sarımsak, kıyılmış fesleğen ve kiraz domatesleri soteleyin
Makarnayı servis tabağına alın
Domatesli sos ile harmanlayıp sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul