Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Etli Makarna

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Etli Makarna





600 gr un
6 yumurta
1 kahve fincanı zeytinyağı
50 gr kıyılmış soğan
200 gr kuzu eti
30 cl kırmızı şarap
200 gr kiraz domates
20 gr kıyılmış taze nane
400 gr konserve domates
Tuz
karabiber
3 diş kıyılmış sarımsak
1 çorba kaşığı kıyılmış taze fesleğen

Kuzu etli makarna:
Elenmiş unun ortasını havuz gibi açınYumurtalar,tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırınPürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurunHamuru top şeklinde toparlayıp nemli bir beze sarınBuzdolabında yarım saat bekletin

Zeytinyağının yarısını geniş bir tavaya alıp ısıtınSoğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurunZar şeklinde doğranmış kuzu etini ilave edip sürekli karıştırarak 10 dakika pişirinKırmızı şarap ve kıyılmış taze naneyi ekleyinOcaktan alıp soğumaya bırakın

Dinlenmiş hamuru buzdolabından alın ve un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımıyla açınİç malzemeyi paylaştırın6 cm’lik kare hamurlar elde edin Katlayıp kenarlarının iyice yapışması için kalan 1 yumurtayı çırpıp sürünUn serpilmiş tepsinin üzerine alıp hamur bitene kadar aynı şekilde hazırlayınTepsiyi arada bir sallayıp unun hamura bulaşmasını (hafifçe) sağlayın

Tencereye 3 litre kadar suyu aktarınSu kaynayınca 1 tatlı kaşığı tuz ilave edinHamurları 6 dakika haşlayıp süzünSos için kalan zeytinyağını ısıtıp sarımsak, kıyılmış fesleğen ve kiraz domatesleri soteleyinMakarnayı servis tabağına alınDomatesli sos ile harmanlayıp sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla