Yalnız Mesajı Göster

Midyeli Makarna

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Midyeli Makarna





1 paket linguine veya spagetti
400 gr temizlenmiş kabuklu midye
30 cl zeytinyağı
20 cl beyaz şarap
3 diş temizlenmiş ve doğranmış sarımsak
100 gr kiraz domates
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Tuz
pul biber
karabiber

Midyeli makarna:
Küçük bir tencereye zeytinyağı,sarımsak ve maydanozun yarısını alıp kavurunDomatesleri ekleyip 10 dakika pişirinŞarabı ilave edip 3 dakika yüksek ateşte pişirinMidyeler,karabiber ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatınOrta ateşte 10 dakika pişirin

Geniş bir tencerede 5 litre suyu kaynatıp 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edinBir taşım daha kaynatıp makarnaları içine atınYüksek ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 7 dakika,yani ‘aldente’ kıvamına gelene kadar pişirinMakarnanın suyunu süzün ve midye sosunun olduğu tencereye ilave edinTencereyi tekrar ateşe alınMakarna ile sosu iyice karıştırınSıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla