Konu
:
Midyeli Makarna
Yalnız Mesajı Göster
Midyeli Makarna
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Midyeli Makarna
1 paket linguine veya spagetti
400 gr temizlenmiş kabuklu midye
30 cl zeytinyağı
20 cl beyaz şarap
3 diş temizlenmiş ve doğranmış sarımsak
100 gr kiraz domates
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Tuz
pul biber
karabiber
Midyeli makarna:
Küçük bir tencereye zeytinyağı,sarımsak ve maydanozun yarısını alıp kavurun
Domatesleri ekleyip 10 dakika pişirin
Şarabı ilave edip 3 dakika yüksek ateşte pişirin
Midyeler,karabiber ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın
Orta ateşte 10 dakika pişirin
Geniş bir tencerede 5 litre suyu kaynatıp 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edin
Bir taşım daha kaynatıp makarnaları içine atın
Yüksek ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 7 dakika,yani ‘aldente’ kıvamına gelene kadar pişirin
Makarnanın suyunu süzün ve midye sosunun olduğu tencereye ilave edin
Tencereyi tekrar ateşe alın
Makarna ile sosu iyice karıştırın
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul