Konu
:
Pazılı Fırın Makarna
Yalnız Mesajı Göster
Pazılı Fırın Makarna
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pazılı Fırın Makarna
8 pazı yaprağı
Yarım paket kesme makarma
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
40 gr tereyağı
1 tutam safran
Tuz
Pazılı fırın makarna:
Pazı yapraklarının saplarını kesin
Tuzlu sıcak suya tek tek batırıp çıkarın ve kağıt havlu üzerine alıp suyunu süzdürün
Makarnayı tuz ve safran eklenmiş kaynar suda haşlayıp süzün
Ceviz, peynir, tuz ve tereyağının üçte ikisini ekleyip harmanlayın
Küçük fırın kalıplarını kalan tereyağı ile yağlayın
Pazı yapraklarını kaselerin içine kenarları dışarı sarkacak şekilde yayın
Makarnalı harcı paylaştırıp dışa sarkan yaprakları içe doğru kıvırarak üzerlerini kapatın
Önceden ısıstılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin
Servis tabaklarına ters çevirip alın
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul