Konu
:
Patlıcanlı Makarna Kubbesi
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcanlı Makarna Kubbesi
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcanlı Makarna Kubbesi
1 paket boru makarna
4~5 patlıcan
2 kabak
4 domates
25 gr tereyağı
1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
1 çay bardağı konserve bezelye
2 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiberi
Süslemek için
Birkaç fesleğen yaprağı
Birkaç dilim domates
Patlıcanlı makarna kubbesi:
Patlıcan ve kabakların uç kısımlarını kesip uzunlamasına ince ince dilimleyin
Patlıcanları tuzlu suda 10 dakika bekletip acısını alın ve süzüp kurulayın
Domatesleri soyup küp küp doğrayın
Sıvıyağı tavada kızdırıp patlıcan ve kabak dilimlerini kızgın yağda kızartın
Kâğıt havlu üzerine alıp yağını çektirin
Küçük ve derin fırın kalıplarını streç folyo ile kaplayıp yağlayın
Kalıpların içine patlıcan dilimlerini uçları dışa taşacak şekilde hafif sırt sırta yerleştirin
Tereyağını eritip domatesi soteleyin
Bezelye, 1 tutam tuz ve karabiberi ilave edip 7-8 dakika pişirin
Boru makarnayı paket üzerindeki pişirme önerisine uygun olarak 7 dakika haşlayın ve süzün
Domates sosu ve peyniri ekleyip harmanlayın
Makarnanın yarısını kalıplara paylaştırıp üzerini kabak dilimleriyle kaplayın
Kalan makarnayı ekleyip üzerine dışa sarkan patlıcan dilimlerini kapatın
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirin
Fesleğen yaprakları ve domates dilimleriyle süsleyin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul