Konu
:
Roka Soslu Safranlı Makarna
Yalnız Mesajı Göster
Roka Soslu Safranlı Makarna
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Roka Soslu Safranlı Makarna
Yarım paket safranlı İtalyan makarnası
2-3 dilim somon füme
1 çorba kaşığı somon havyar
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
3-4 dilim parmesan peyniri, tuz
Roka sosu için:
1 demet roka
1 limon suyu
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
Tuz, beyaz biber
Limonlu balkabağı için:
200 gr balkabağı
Yarım limon suyu
2-3 diş sarımsak
4-5 çorba kaşığı sızma zeytinyağı, tuz, beyaz biber
Roka soslu safranlı makarna:
Roka sosunu hazırlamak için; roka yapraklarını yıkayıp süzün
Zeytinyağı ve limon suyu ekleyip blenderle ezin
Tuz ve beyaz biber ekleyip karıştırın
Buzdolabında bekletin
Limonlu balkabağını hazırlamak için; balkabağını soyup küp küp doğrayın
Tavada zeytinyağını ısıtıp ezilmiş sarımsakları pembeleştirin
Balkabağını ekleyip kavurun
Limon suyu tuz ve biber ekleyip karıştırın ve fırın kabına alın
Sıcak fırında kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin
İtalyan makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün
Tavada 2 kaşık zeytinyağını ısıtıp makarnayı soteleyin
Makarnayı servis tabağına alıp üzerine 1-2 kaşık roka sosu gezdirin ve parmesan dilimlerini yerleştirin
Tabağın kenarına limonlu balkabağını ve somon füme dilimlerini yerleştirin
Somon fümelerin üzerine saman havyar ekleyip roka yaprakları ile süsleyerek servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul