Yalnız Mesajı Göster

Enginarın Esrarı

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginarın Esrarı





6 enginar
6 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
reyhan
kekik
defneyaprağı

İç malzeme için
1 paket sebzeli makarna
1 patlıcan
2 pırasa
2 domates
2 diş sarımsak
100 gr tereyağı
1 çay bardağı dolmalık fıstık
500 gr mozzarella peyniri
500 gr kuzu kuşbaşı
1 paket kare milföy hamuru
1 yumurta sarısı
Tuz
reyhan
kekik
karabiber
kuru nane

Enginarın esrarı:
Enginarları temizleyip tencereye dizin Üzerlerine kıyılmış 1 diş sarımsak, reyhan, defneyaprağı, kekik ve tuz ilave edin 1 çay bardağı zeytinyağını üzerlerine gezdirip enginarlar yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin Patlıcanı soyup küp küp doğrayın Pırasaları temizleyip halka halka doğrayın Domatesleri soyup küp küp doğrayın Kalan sarımsakları soyun Mozzarella peynirini iri rendeleyin Eti tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın

Tereyağını tencerede eritip sarımsak ve dolmalık fıstığı kavurun Kevgirle başka bir kaba alın Aynı yağda sırasıyla patlıcan, pırasa ve eti ekleyip kavurun Domates ve kavrulmuş dolmalık fıstığı ilave edip tuz, reyhan, kekik ve k arabiberle tatlandırın Makarnayı diri kıvamda haşlayıp süzün Sebzeli karışımı ekleyip harmanlayın 3 kaşık peyniri ayırıp kalanı makarnalı karışıma ilave edin ve harmanlayın Karışımı enginarlara paylaştırıp ayırdığınız peyniri üzerine serpin

Hazırladığınız enginarları milföy hamurlarıyla sarıp üzerlerine yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin Reyhan ve kuru nane ile süsleyin Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla