Konu
:
Enginarın Esrarı
Yalnız Mesajı Göster
Enginarın Esrarı
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Enginarın Esrarı
6 enginar
6 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
reyhan
kekik
defneyaprağı
İç malzeme için
1 paket sebzeli makarna
1 patlıcan
2 pırasa
2 domates
2 diş sarımsak
100 gr tereyağı
1 çay bardağı dolmalık fıstık
500 gr mozzarella peyniri
500 gr kuzu kuşbaşı
1 paket kare milföy hamuru
1 yumurta sarısı
Tuz
reyhan
kekik
karabiber
kuru nane
Enginarın esrarı:
Enginarları temizleyip tencereye dizin
Üzerlerine kıyılmış 1 diş sarımsak, reyhan, defneyaprağı, kekik ve tuz ilave edin
1 çay bardağı zeytinyağını üzerlerine gezdirip enginarlar yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin
Patlıcanı soyup küp küp doğrayın
Pırasaları temizleyip halka halka doğrayın
Domatesleri soyup küp küp doğrayın
Kalan sarımsakları soyun
Mozzarella peynirini iri rendeleyin
Eti tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın
Tereyağını tencerede eritip sarımsak ve dolmalık fıstığı kavurun
Kevgirle başka bir kaba alın
Aynı yağda sırasıyla patlıcan, pırasa ve eti ekleyip kavurun
Domates ve kavrulmuş dolmalık fıstığı ilave edip tuz, reyhan, kekik ve k arabiberle tatlandırın
Makarnayı diri kıvamda haşlayıp süzün
Sebzeli karışımı ekleyip harmanlayın
3 kaşık peyniri ayırıp kalanı makarnalı karışıma ilave edin ve harmanlayın
Karışımı enginarlara paylaştırıp ayırdığınız peyniri üzerine serpin
Hazırladığınız enginarları milföy hamurlarıyla sarıp üzerlerine yumurta sarısı sürün
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin
Reyhan ve kuru nane ile süsleyin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul