Konu
:
Otlu Bonfileli Makarna
Yalnız Mesajı Göster
Otlu Bonfileli Makarna
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Otlu Bonfileli Makarna
1 paket kelebek makarna
500 gr
bonfile (yağları temizlenmiş bütün)
1 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
5~6 sap taze kekik 60 ml
zeytinyağı
2 adet kırmızı biber
250 gr
brokoli
1 diş sarımsak
Taze çekilmiş karabiber
Tuz
Otlu bonfileli makarna:
Otları incecik kıyın
Bonfileyi 30 ml
yağda çevirin
Kağıt havlu üzerinde fazla yağlarını alın
Bonfileyi otlara bulayın ve fırın ızgarasında çevirerek 20 dakika pişirin
Bu arada makarnayı aldente olarak haşlayıp süzün
Brokoliyi çiçek çiçek ayırın
Biberin tohumlarını çıkartıp jülyen kesin
Sarımsağı soyup ikiye kesin
Hindibayı önce ikiye, sonra uzunlamasına tekrar ikiye kesin
Kalan yağı tavaya koyun, ısınınca sarımsağı ekleyip rengi dönene kadar çevirin
Ardından kevgir yardımıyla çıkartın
Tavaya biberleri ilave edin
1-2 dakika çevirip brokolileri ekleyin
Tuz, biber ile tatlandırın
Birkaç dakika daha çevirip makarnayı ilave edin
Sebzeli makarnayı servis tabağına alın
Yanında bonfile dilimleri ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul