Yalnız Mesajı Göster

Pazılı Karışık Makarna

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pazılı Karışık Makarna





1 paket kepekli burgu makarna
1 paket ıspanaklı burgu makarna
150 gr rendelenmiş beyazpeynir
1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 yumurta
2 yufka
2 kefal balığı
2 demet pazı
30 gr tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Süslemek için
Asma yaprakları
Gül yaprakları
1 salkım frenküzümü

Pazılı karışık makarna:
Bir kapta beyazpeynir, yumurta, tuz ve karabiberi karıştırın Makarnaları haşlayıp süzün Peynirli karışıma makarnayı ekleyip harmanlayın Pazı yapraklarını yıkayıp kaynar suda 2-3 dakika haşlayın ve süzgece alın Balığı temizleyip dilimleyin Yufkalara fırçayla zeytinyağı sürün

Isıya dayanaklı fırın kabını yağlayın ve yufkalardan birini içine yerleştirin Üzerine 2-3 kat pazı yaprağı yerleştirin Pazı yapraklarının üzerine balık ve haşlanmış makarnayı ekleyin 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağını üzerine gezdirerek dökün Kalan pazı yapraklarını yerleştirip kalan yufkayı yerleştirin

Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin Yufkalı makarnayı fırından alıp servis tabağına ters çevirerek çıkarın Asma yaprağı, gül yaprakları ve frenküzümü ile süsleyip sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla