Konu
:
Pazılı Karışık Makarna
Yalnız Mesajı Göster
Pazılı Karışık Makarna
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pazılı Karışık Makarna
1 paket kepekli burgu makarna
1 paket ıspanaklı burgu makarna
150 gr rendelenmiş beyazpeynir
1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 yumurta
2 yufka
2 kefal balığı
2 demet pazı
30 gr tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Süslemek için
Asma yaprakları
Gül yaprakları
1 salkım frenküzümü
Pazılı karışık makarna:
Bir kapta beyazpeynir, yumurta, tuz ve karabiberi karıştırın
Makarnaları haşlayıp süzün
Peynirli karışıma makarnayı ekleyip harmanlayın
Pazı yapraklarını yıkayıp kaynar suda 2-3 dakika haşlayın ve süzgece alın
Balığı temizleyip dilimleyin
Yufkalara fırçayla zeytinyağı sürün
Isıya dayanaklı fırın kabını yağlayın ve yufkalardan birini içine yerleştirin
Üzerine 2-3 kat pazı yaprağı yerleştirin
Pazı yapraklarının üzerine balık ve haşlanmış makarnayı ekleyin
1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağını üzerine gezdirerek dökün
Kalan pazı yapraklarını yerleştirip kalan yufkayı yerleştirin
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin
Yufkalı makarnayı fırından alıp servis tabağına ters çevirerek çıkarın
Asma yaprağı, gül yaprakları ve frenküzümü ile süsleyip sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul