Yalnız Mesajı Göster

İspanaklı Ve Parmesanlı Fırında Makarna

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Ve Parmesanlı Fırında Makarna





250 gr pipette (bukle makarna)
50 gr tereyağı
50 gr un
500 ml süt
150 gr doğranmış ıspanak
200 gr rendelenmiş parmesan veya ricotta peyniri
Tuz
Taze çekilmiş karabiber

Ispanaklı ve parmesanlı fırında makarna:
Makarnayı bir tencerede paket üzerindeki pişirme süresine göre haşlayın
Bir sos tenceresinde tereyağını eritip ocaktan alın Unu yavaş yavaş ekleyip iyice karıştırın Tekrar kısık ateşe alıp sürekli karıştırarak azar azar süt ekleyin Puding kıvamına gelince ocaktan alın

Ispanakları tavada zeytinyağında soteleyin Makarnayı ıspanak, sos ve rendelenmiş parmesan peynirinin yarısıyla harmanlayın Tuz, karabiber ekleyin Fırın kabına aktarıp üzerine kalan peyniri serpiştirin Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirin ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla