Konu
:
Patlıcanlı Ve Kıymalı Lazanya
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcanlı Ve Kıymalı Lazanya
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcanlı Ve Kıymalı Lazanya
1 paket lazanya
300 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Bolonez sos için
400 gr dana kıyma
2 patlıcan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
2 tatlı kaşığı kuru nane
2 domates
Tuz
Karabiber
kırmızı pul biber
Beyaz sos için
1 litre süt
1 diş sarımsak
50 gr tereyağı
50 gr un
Patlıcanlı ve kıymalı lazanya:
Gerçek makarna severlere Orta Kuzeyli İtalyanlar’ın bir hediyesidir lazanya
Bu tarifi uygularken damak tadınıza göre brokoli, enginar ve karnabahar gibi sebzeler de tercih edebilirsiniz
Geniş bir tavada ince kıyılmış soğanı zeytinyağıyla soteleyin
Kıymayı ekleyip iyice karıştırın
Soğanlar pembeleşince ufak doğranmış patlıcanları ekleyin
Domateslerin kabuklarını soyup ufak doğrayın ve ilave edin
Kuru nane, karabiber, pul biber ve tuz serpip karıştırın
Ocaktan alın
Sos tenceresinde ince kıyılmış sarımsakla sütü ısıtın
Tereyağını ekleyip karıştırın
Azar azar unu ilave edip sürekli karıştırın
Puding kıvamına gelince ocaktan alın
Fırın kabını tereyağıyla yağlayın
Bir kat lazanya döşeyin
Üzerine bolonez sos yerleştirip beyaz sos ilave edin
Rendelenmiş kaşar peyniri serpip üzerini lazanya ile kapatın
Bu işlemi malzeme bitinceye kadar tekrarlayın
En üste beyaz sos ve bolca rendelenmiş kaşar peyniri serpip, önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul