Yalnız Mesajı Göster

Patlıcanlı Ve Kıymalı Lazanya

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Ve Kıymalı Lazanya





1 paket lazanya
300 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Bolonez sos için
400 gr dana kıyma
2 patlıcan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
2 tatlı kaşığı kuru nane
2 domates
Tuz
Karabiber
kırmızı pul biber

Beyaz sos için
1 litre süt
1 diş sarımsak
50 gr tereyağı
50 gr un

Patlıcanlı ve kıymalı lazanya:
Gerçek makarna severlere Orta Kuzeyli İtalyanlar’ın bir hediyesidir lazanya Bu tarifi uygularken damak tadınıza göre brokoli, enginar ve karnabahar gibi sebzeler de tercih edebilirsiniz Geniş bir tavada ince kıyılmış soğanı zeytinyağıyla soteleyin Kıymayı ekleyip iyice karıştırın Soğanlar pembeleşince ufak doğranmış patlıcanları ekleyin Domateslerin kabuklarını soyup ufak doğrayın ve ilave edin Kuru nane, karabiber, pul biber ve tuz serpip karıştırın Ocaktan alın

Sos tenceresinde ince kıyılmış sarımsakla sütü ısıtın Tereyağını ekleyip karıştırın Azar azar unu ilave edip sürekli karıştırın Puding kıvamına gelince ocaktan alın

Fırın kabını tereyağıyla yağlayın Bir kat lazanya döşeyin Üzerine bolonez sos yerleştirip beyaz sos ilave edin Rendelenmiş kaşar peyniri serpip üzerini lazanya ile kapatın

Bu işlemi malzeme bitinceye kadar tekrarlayın En üste beyaz sos ve bolca rendelenmiş kaşar peyniri serpip, önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla