Yalnız Mesajı Göster

Milföyde Makarnalar

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföyde Makarnalar





1 paket fettuccine
2~3 dikdörtgen milföy hamuru
150 gr hindi füme
200 gr lor peyniri
50 gr çerkez peyniri
4 yumurta
2 kabak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz

Milföyde makarnalar:
Lor peyniri, çerkez peyniri, 2 yumurta ve 2 yumurta sarısını robotta krema kıvamında ezin Kabakların uç kısımlarını kesip jülyen doğrayın Teflon tavada 2 dakika soteleyin Hindi fümeyi jülyen doğrayın ? Fettucine’yi 2-3 dakika haşlayın ve süzün Peynirli krema, zeytinyağı, kabak ve hindi fümeyi makarnaya ekleyip harmanlayın Kalan yumurta aklarını ayrı bir kapta kar halinde çırpıp makarnaya ilave edin ve hızla karıştırın

Hamurları uzun kenarları hafif üst üste gelecek şekilde un serpilmiş zemine yayın Merdane ile inceltip birleştirin Elde ettiğiniz hamuru yağlanmış derin fırın kabına kenarları hafif dışa sarkacak şekilde yayın Hamurun içini çatalın ucuyla yer yer delin Makarnalı karışımı ilave edin Sarkan hamurları içe doğru kıvırıp dekoratif bir şekil verin Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırına verip 5 dakika pişirin Fırından alıp dilimleyin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla