Konu
:
Fırında Kabaklı Makarna
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Kabaklı Makarna
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Kabaklı Makarna
Yarım paket Erişte
2 kabak
1 tutam muskat
30 gr tereyağı
1 soğan
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
1 su bardağı krema
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
Tuz
5~6 yaprak kıyılmış roka
Kırmızı tane biber
Fırında Kabaklı Makarna:
Erişteyi 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş 2
5 litre kaynar suda istenilen diriliğe göre 8-10 dakika haşlayıp süzün
Kabakları soyup bir tanesini rendeleyin
Suyunu iyice sıkıp tavada yağsız olarak kavurun
Tuz ve muskat ilave edip tatlandırın
Kalan kabağı ince ince dilimleyin
Soğanı soyup kıyın
Tereyağını tencerede ısıtıp soğanı pembeleştirin
Unu ekleyip kokusu gidene dek kavurun
Azar azar sıcak süt ilave edip sürekli karıştırarak sos kıvamına gelinceye kadar pişirin
Ocaktan alıp krema, kavrulmuş kabak ve kaşar peynirini ekleyin
Haşlanmış Erişteyi kabaklı beşamel sosla karıştırın
Yağlanmış fırın tepsisine dökün
Üzerine ince dilimlenmiş kabakları dizin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin
İsteğe göre kırmızı tane biber ve kıyılmış roka ile servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul