Konu
:
Enginarlı Ve Limon Beşamelli Lazanya
Yalnız Mesajı Göster
Enginarlı Ve Limon Beşamelli Lazanya
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Enginarlı Ve Limon Beşamelli Lazanya
500 gr lazanya yaprakları
1 kavanoz enginar kalbi (500 gr ~ 700 gr arası)
Yarım limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
Taze kekik yaprakları
70 gr un
750 ml süt
20 gr tereyağı
70 gr eritilmiş tereyağı
2 yumurta sarısı
Muskat cevizi rendesi
4 yemek kaşığı krema
100 gr parmesan peyniri
Tuz
Karabiber
Enginarlı ve limon beşamelli lazanya:
Enginar kalplerinin suyunu süzün ve soğuk sudan geçirip dörde bölün
20 gr tereyağını tavada eritin ve enginar kalplerini ekleyip soteleyin
Tuz, karabiber ve taze kekik yapraklarını ekleyip tatlandırın
Beşamel sosunu hazırlamak için kısık ateşte, derin bir sos tenceresinde yumurta sarıları, krema ve eritilmiş tereyağını çırparak karıştırın
Azar azar un ve sütü ekleyin
Tahta kaşıkla beşamel sosunu sürekli karıştırın
Rendelenmiş muskat ve parmesan peynirini ekleyin
Karışım homojen bir kıvama gelince ocaktan alın
Oda ısısında bekletip limon suyu ve rendelenmiş limon kabuklarını ilave edin
Lazanya kalıbını yağlayıp unlayın
Kalıba ilk önce lazanya yapraklarını sıralayın
üzerine limonlu beşamel sosu ve sotelenmiş enginar karışımını aktarın
Sıralamaya bu şekilde devam edin ve en son limonlu beşamel sosla tamamlayıp, üzerine parmesan peyniri serpin
önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirin
Fırını 200 dereceye ayarlayıp 15 dakika daha pişirin
Fırından alıp taze kekikle süsleyin ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul