07-16-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Spagettinin Dalyan Keyfi

300 gr domatesli spagetti
1 kg hindi budu kıyması
1 yumurta
1 patates
2 dilim ufalanmış ekmek içi
2 havuç
150 gr rendelenmiş parmesan peyniri
150 gr iç bezelye
250 gr taze fasulye
1 soğan
2 diş sarımsak
100 gr çekilmiş ceviz içi
Yarım demet maydanoz
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
karabiber
kimyon
İki sos için
500 gr ıspanak
200 ml krema
3 diş sarımsak
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
1 hafif haşlanmış patates
1 dolmalık biber
2 kaşık sıvıyağ
2 kaşık un
1 küçük paket domates sosu
1 çay bardağı süt
1 tutam tuz
Spagettinin dalyan keyfi:
Havuçları ince uzun çubuklar şeklinde doğrayın Fasulyeleri temizleyin Soğan, patates ve sarımsakları soyup bir kaba rendeleyin Yumurtanın sarısını akından ayırın Maydanozu kıyın Kıyma, yumurta sarısı, 100 gr parmesan peyniri, ekmek içi, ceviz, kimyon, tuz ve karabiberi bir kaba alıp yoğurun
Makarnayı haşlayıp süzün Havuç, fasulye ve bezelyeyi ayrı ayrı haşlayın Yağlı kâğıdı düz zemine yayıp üzerine köfte harcını incelterek yayın Parmesan peyniri serpiştirin Makarnaları uzunlamasına yerleştirin ve tekrar parmesan peyniri serpiştirin Havuç, bezelye ve fasulyeyi ilave edin Üzerine sıvıyağı gezdirin Köfteyi rulo şeklinde sarın
Alüminyum folyoya sarıp 180 derece fırında 60 dakika pişirin Ispanaklı sos için, ıspanağı temizleyip haşlayın Sarımsakları soyun Krema, ıspanak, ceviz, 1 tutam tuz ve sarımsakları robotta ezin Diğer sos için, yağı kızdırıp unu kavurun Sütü ilave edip karıştırın Domates sosunu ekleyin Elde ettiğiniz iki ayrı sosu patates ve biberin içine doldurup etlerin yanına yerleştirin Sıcak servis yapın
|
|
|