Konu
:
Biberli Erişte
Yalnız Mesajı Göster
Biberli Erişte
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Biberli Erişte
1 paket erişte
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 dolmalık kırmızıbiber
3 salçalık kırmızıbiber
2 kereviz sapı
1 çay bardağı yerfıstığı
2 tatlı kaşığı acı kırmızıbiber
2 tatlı kaşığı tatlı kırmızıbiber sosu
1 çorba kaşığı soya sosu
Biberli erişte:
Erişteyi 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı sıvıyağ eklenmiş suda haşlayıp süzün
Biberleri temizleyip jülyen doğrayın
Kereviz saplarını temizleyip doğrayın
Yer fıstıklarını ılık suda 15-20 dakika beklettikten sonra teflon tavada yağsız olarak kavurun
Acı ve tatlı kırmızıbiber sosu ile soya sosunu bir kapta karıştırın
Sıvıyağı tencerede ısıtıp biberleri soteleyin
Yerfıstıkları, sebze ve soslu karışımı ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar sotelemeye devam edin
Erişteleri geniş bir servis kasesine alın
Sebzeli karışımla harmanlayıp sıcak veya ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul