Konu
:
Pazılı Lazanya
Yalnız Mesajı Göster
Pazılı Lazanya
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pazılı Lazanya
1 demet pazı
1/2 soğan
110 gr
mantar
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kimyon tuz
karabiber
Beşamel sos için
30 gr
tereyağı
3 yemek kaşığı un
3 bardak süt
1 çay kaşığı tuz
Pazılı Lazanya:
Pazıyı iyice temizleyip bir parmak kalınlığında, mantarları ince ince ve soğanı da küp küp doğrayın
Bir tencereye sıvı yağı koyun ve ısıtın
Önce soğanları tencereye ekleyin ve hafif pembeleşinceye kadar kavurun
Ardından mantarları, tuzu ve kara biberi ekleyip 3-4 dk
kavurup, pazıyı ekleyin ve tüm malzemeleri kendi sularında kısık ateşte pişirin
Ocağın altını kapadıktan sonra kimyonu ekleyip, soğumaya bırakın
Beşamel sos için bir tencereye tereyağını koyup eritin
Unu ilave edip kavurun
Sütü yavaş yavaş ilave edip karıştırmaya devam edin
Tuzu da ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar pişirmeye devam edin
Tepsinin altına önce beşamel sos koyup yayın
Bir sıra lazanya bir sıra malzeme bir sırada beşamel sos şeklinde dizin en üste bol beşamel sos koyup, Önceden ısıtılmış (160 derece) üstü kızarana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul