Yalnız Mesajı Göster

Pazılı Lazanya

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pazılı Lazanya





1 demet pazı
1/2 soğan
110 gr mantar
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kimyon tuz
karabiber

Beşamel sos için
30 gr tereyağı
3 yemek kaşığı un
3 bardak süt
1 çay kaşığı tuz

Pazılı Lazanya:
Pazıyı iyice temizleyip bir parmak kalınlığında, mantarları ince ince ve soğanı da küp küp doğrayın
Bir tencereye sıvı yağı koyun ve ısıtın Önce soğanları tencereye ekleyin ve hafif pembeleşinceye kadar kavurun Ardından mantarları, tuzu ve kara biberi ekleyip 3-4 dk kavurup, pazıyı ekleyin ve tüm malzemeleri kendi sularında kısık ateşte pişirin Ocağın altını kapadıktan sonra kimyonu ekleyip, soğumaya bırakınBeşamel sos için bir tencereye tereyağını koyup eritin Unu ilave edip kavurun Sütü yavaş yavaş ilave edip karıştırmaya devam edin Tuzu da ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar pişirmeye devam edin
Tepsinin altına önce beşamel sos koyup yayın Bir sıra lazanya bir sıra malzeme bir sırada beşamel sos şeklinde dizin en üste bol beşamel sos koyup, Önceden ısıtılmış (160 derece) üstü kızarana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla