Konu
:
Yerelması Soslu Lazanya
Yalnız Mesajı Göster
Yerelması Soslu Lazanya
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yerelması Soslu Lazanya
300 gr yerelması
1 paket lazanya
500 gr kıyma
4 soğan
1 salçalık kırmızıbiber
1 çorba kaşığı doğranmış taze soğan sapı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1
5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel sos için
3 su bardağı süt
2
5 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Yerelması soslu lazanya:
Soğanları soyup doğrayın
Sıvı yağı tavada kızdırıp soğanı soteleyin
Kıymayı ekleyip suyunu bırakıp çekene kadar kavurun
Yerelmalarını soyup rendeleyin
Salçalık biberi temizleyip küp şeklinde doğrayın
Yerelması ve biberi kıymaya ekleyip harmanlayın
Ocaktan alıp sıcak olarak muhafaza edin
Beşamel sos için yağı tavada kızdırıp unu kavurun
Sütü azar azar yedirerek ekleyip karıştırın
Hazırladığınız sosu ocaktan alıp sıcak muhafaza edin
Yağlanmış fırın kabına 1 kepçe kadar beşamel sos döküp yayın
Üzerine bir yaprak lazanyayı yerleştirin
Beşamel sos gezdirip üzerine kıymalı harcı yayın ve peynir serpiştirin
Bir kat lazanya ilave edip sıralamayı malzeme bitene kadar tekrarlayın
Beşamel sos ve peynirle tamamlayıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin
Dilimleyip sıcak veya ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul