Yalnız Mesajı Göster

Çıtır Tavuklu Makarna

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çıtır Tavuklu Makarna





1/2 paket Pastavilla ufo
2 adet tavuk göğüs bonfile
200 ml krema
250 gr mısır gevreği
1 diş sarımsak
3 adet domates
30 ml zeytinyağı
Birkaç yaprak mercanköşk
Tuz

Çıtır tavuklu makarna:
Tavuk bonfileyi şeritler halinde kesin ve çukur bir kaseye alın üstüne kremayı ekleyin; iyice karıştırarak tavuklara yedirin üzerini streç folyoyla kapatıp buzdolabında en az birkaç saat marine edin

Mısır gevreğini un haline getirmemeye özen göstererek kabaca çekin Marinattan çıkarttığınız tavukları mısır gevreğine bulayıp fırın kabına dizin önceden 200C’de ısıttığınız fırında içleri sulu kalacak şekilde, kurutmadan 20 dakika pişirin

Makarnayı tuzlu suda, paketin üzerindeki pişirme önerisine uygun olarak haşlayıp süzün Haşlama suyunu saklayın Domatesleri blanşe edip kabuklarını soyun ve küp küp kesin Sarımsağı soyup dilimleyin Mercanköşk yapraklarını incecik kesin Zeytinyağını tencereye koyun, ısınınca sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar çevirin Sarımsakların rengi kızarmaya başlayınca kevgir yardımıyla çıkartıp domates ve mercanköşkleri ilave edin Tuz ile tatlandırıp çok kısık ateşte 20-25 dakika pişirin Kepçe ile makarna suyundan ekleyin Makarnaları domates sosa ilave edip karıştırın Servis tabağına alın çıtır tavukları da ekleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla