Konu
:
Fırında Sarmısaklı Domates 4 Kişilik
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Sarmısaklı Domates 4 Kişilik
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Sarmısaklı Domates 4 Kişilik
Malzemeler
4 dilim ince kesilmiş kepek ekmeği veya tost ekmeği
4 adet iri domates
Yarım tatlı kaşığı kekik
1 limonun suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı esmer şeker
1 baş sarmısak (ikiye bölünmüş)
Yarım su bardağı küp küp doğranıp haşlanmış enginar
1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber
Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak fırını ısıtın
Domatesleri ortadan ikiye bölerek çekirdeklerinin dışarı çıkması için hafifçe bastırın
Kesilmiş tarafları üste gelecek şekilde domatesleri ısıya dayanıklı bir kaba yerleştirin
Kekik, tuz, karabiber, zeytinyağı, esmer şeker ve sirkeyi iyice karıştırdıktan sonra domateslerin üzerine dökün
Domatesleri, 15 dakika bir yüzü, 15 dakika da diğer yüzü olmak üzere fırında 30 dakika pişirin
Fırından çıkartın ve ılınmaya bırakın
Ekmek dilimlerini iki yüzü de kızarıncaya kadar pişirin
Ekmeklere, iyice dövülmüş sarımsaktan dilediğiniz kadar sürün
Enginarı, limon suyunda haşlayarak küp küp doğrayın ve domatesin içine doldurun
Ilıkken servis yapın
Aşçının önerisi: Fırında sarmısaklı domatesi servis yapmadan hemen önce pişirmelisiniz
Yoksa lezzetini kaybeder
Yemeğinizin daha güzel olması için italyan usulü sarımsakla tatlandırılmış kızartılmış ekmek kullanmanızı tavsiye ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul