Yalnız Mesajı Göster

Bezelye Humusu

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelye Humusu





1 su bardağı bezelye
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
1/4 su bardağı ince kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı yoğurt
2 dal taze soğan
3 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı kimyon
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Servis için
Baget ekmek

Bezelye humusu:
Bezelye ve nohutu mutfak robotunda püre haline getirin Yoğurt, zeytinyağı, sarımsak, maydanoz, ince doğranmış taze soğan, limon suyu, tuz ve kimyonu ekleyip 3 dakika mutfak robotunda karıştırın

Baget ekmeği ince dilimleyip üzerine fırça ile zeytinyağı sürün ve fırın ızgarasında kızartın

Humusu kızarmış ekmeklerle birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla