Konu
:
Peynirli Humus
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Humus
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Humus
2
5 su bardağı nohut
1 kahve fincanı tahin
1 kahve fincanı zeytinyağı
3 diş ezilmiş sarımsak
2 limonun suyu
Tuz
pulbiber
5~6 dal maydanoz
5~6 dal dereotu
2 taze soğan
Üzeri için
100 gr rendelenmiş Ezine peyniri
1 çay kaşığı tane kırmızıbiber
Peynirli humus:
Nohutları bir gece öncesinden suda bekletin
Ertesi gün süzüp bol suyla yıkayın
Nohutları geniş bir tencereye aktarın
Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edip nohutlar iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın
Maydanoz, taze soğan ve dereotunu temizleyip kıyın
Haşlanmış nohutların suyunu süzüp akan suyun altında durulayın
Mutfak robotuna alıp zeytinyağı, tahin, limon suyu, pulbiberi ekleyin
Püre haline gelene dek ezin
Kıyılmış yeşillikleri ekleyip karıştırın
Humusu servis tabağına alın
Üzerine rendelenmiş Ezine peyniri ve tane kırmızıbiber serpiştirin
Ilık ya da soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul