Yalnız Mesajı Göster

Peynirli Humus

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Humus





25 su bardağı nohut
1 kahve fincanı tahin
1 kahve fincanı zeytinyağı
3 diş ezilmiş sarımsak
2 limonun suyu
Tuz
pulbiber
5~6 dal maydanoz
5~6 dal dereotu
2 taze soğan

Üzeri için
100 gr rendelenmiş Ezine peyniri
1 çay kaşığı tane kırmızıbiber

Peynirli humus:
Nohutları bir gece öncesinden suda bekletin Ertesi gün süzüp bol suyla yıkayın Nohutları geniş bir tencereye aktarın Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edip nohutlar iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın

Maydanoz, taze soğan ve dereotunu temizleyip kıyın Haşlanmış nohutların suyunu süzüp akan suyun altında durulayın Mutfak robotuna alıp zeytinyağı, tahin, limon suyu, pulbiberi ekleyin Püre haline gelene dek ezin

Kıyılmış yeşillikleri ekleyip karıştırın Humusu servis tabağına alın Üzerine rendelenmiş Ezine peyniri ve tane kırmızıbiber serpiştirin Ilık ya da soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla