Konu
:
İrmikli Ve Peynirli Güveç
Yalnız Mesajı Göster
İrmikli Ve Peynirli Güveç
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İrmikli Ve Peynirli Güveç
1 kahve fincanı irmik
30 gr tereyağı
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
8 dilim dilpeyniri
1 su bardağı süt
4 yumurtanın sarısı
1 yumurta
Tuz
1 çorba kaşığı galeta unu
Sos için
1 rendelenmiş domates
1 çorba kaşığı
zeytinyağı
1 çay kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tarçın
İrmikli ve peynirli güveç:
Dört küçük güveç kabını hafifçe yağlayıp içlerine galeta unu serpiştirin
Kapları ters çevirip fazla galeta unlarını alın
Bir tencerede bir tutam tuz ilave edilmiş sütü ısıtın
Ocağın altını kısın ve irmiği azar azar ekleyerek tahta bir kaşıkla dibinin tutmaması için sürekli ve hızlı hareketlerle karıştırın
Bu işlemi 10 dakika kadar sürdürün
Ocaktan alıp kaşarpeyniri ve bütün bir yumurtayı ilave ederek çırpma teliyle pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın
Sos için zeytinyağını tavada ısıtıp domatesi soteleyin
Şeker ve tarçın ilave ederek tatlandırın
Güveçlerin içine ikişer kaşık irmikli karışımı paylaştırıp kapların dibine ve kenarlarına gelecek şekilde yayın
Üzerlerine sırasıyla birer dilim dilpeyniri, yumurta sarısı ve tekrar dilpeyniri yerleştirin
Kalan irmikli karışımı üzerlerini kapatacak şekilde yayın
En üstlerine birer çay kaşığı kadar tereyağı ekleyin
Üzerlerini kapatmadan önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin
Fırından alıp birkaç dakika bekledikten sonra kalıpları ters yüz ederek servis tabaklarına aktarın
Domatesli sosla birlikte ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul