Yalnız Mesajı Göster

Beyaz Peynirli / Hardal Soslu Kereviz

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beyaz Peynirli / Hardal Soslu Kereviz





Malzemeler
2 tatlı kaşığı hardal tohumu
½ Dijon hardalı
½ tatlı kaşığı sirke
100 gr yağsız beyaz peynir
1 adet kereviz (kabuğu soyulmuş, ince şeritler halinde doğranmış)

Hazırlanışı
Kalın dipli küçük bir tavaya hardal tohumlarını koyup, tavayı ateşe oturtarak, tohumları çıtırdamaya başlayıncaya kadar (birkaç saniye) ısıtın Tavayı ateşten alıp, hardal tohumlarını küçük bir kâseye aktararak Dijon hardalı ya da normal hardalı, sirke ve beyaz peyniri ekleyin ve krema kıvamı alıncaya kadar karıştırın Kereviz şeritlerini geniş bir tabağa yerleştirip, üstlerine beyaz peynirli sosu dökerek, her yanları sosa bulanana kadar karıştırdıktan sonra servis yapın (ya da servis saatine kadar buzdolabında bekletip, dolaptan aldıktan sonra bir kez daha karıştırarak servis yapın)

Alıntı Yaparak Cevapla