Konu
:
Patates Bravas
Yalnız Mesajı Göster
Patates Bravas
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patates Bravas
Malzemeler:
1 kg
patates
Kızartmak için sıvı yağ
Bravas sosu için:
1 adet ince doğranmış kuru soğan
1 diş ince doğranmış sarımsak
6 adet doğranmış domates
1 çay kaşığı şeker
3 adet kuru kırmızı biber (chilli)
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çorba kaşığı un
1 bardak su
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Patatesler soyulup, küp halinde doğranır
5-10 dakika tuzlu suda haşlandıktan sonra soğumaya bırakılır
Bir tavada soğan, sarımsak ve doğranmış kırmızı biberler kavrulur, ateşten alınıp toz kırmızı biber ilave edilir ve karıştırılır
Domates, şeker, tuz ve karabiber de eklenerek tekrar ocağa konulur
Yaklaşık 5 dakika kaynatıldıktan sonra bir kasede biraz su ile karıştırılan un, domatesli sosa eklenir
Karıştırıldıktan sonra kalan su da eklenir ve sos koyulaşana kadar yaklaşık 15 dakika kaynamaya bırakılır
Bu sırada haşlanmış olan patatesler altın rengi alana kadar kızartılır
Blenderdan geçirilen sos arzuya göre domates kabukları ve
ekirdeklerini elemek için süzgeçten geçirilir
Patateslerin üzerine bol sos gezdirilip servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul