Yalnız Mesajı Göster

Sarımsaklı Tarama

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarımsaklı Tarama





Malzemeler (6 kişilik)
90 gr kabukları alınmış francala
90 gr füme balık yumurtası
60 gr yarım yağlı lor peyniri
½ limon suyu
1 adet dövülmüş sarımsak
Süsleme için limon

Hazırlanışı
Francalayı küçük bir kaseye koyup, üstüne biraz su dökerek, suyu iyice çekmesi için birkaç dakika bekletin Kasedeki francayı alıp, suyunu iyice sıkın Sonra blendıra koyup füme balık yumurtası, lor peyniri, limon suyu, dövülmüş sarımsak ve taze çekilmiş karabiberi ekleyerek, kremamsı bir kıvam alıncaya kadar (yaklaşık 45 saniye) karıştırın Taramayı çukur bir tabağa aktarıp, limon dilimleriyle süsledikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla