Yalnız Mesajı Göster

Yoğurtlu Patlıcan Dondurması

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurtlu Patlıcan Dondurması





4 patlıcan
200 gr süzme yoğurt
100 ml krema
1 yumurtanın sarısı
1 diş ezilmiş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım limonun suyu

Yoğurtlu patlıcan dondurması:
Krema, süzme yoğurt ve yumurta sarısını bir kasede mikser yardımıyla iki misli kabarıncaya kadar çırpın Hazırladığınız karışımı buzdolabında yarım saat dinlendirin

Patlıcanları yıkayıp iyice kurulayın Bir kaç yerinden kürdanla delip fırının ızgara bölümünde yada ocağın üzerinde çevirerek közleyin

Patlıcanları közledikten sonra sıcakken kabuklarını bir bıçak yardımıyla soyun Derince bir kaba alıp üzerine zeytinyağı, toz şeker, ezilmiş sarımsak ve limon suyunu gezdirerek dökün Patlıcanları sosta 1 saat kadar bekletin

Soslu patlıcan ile kremalı karışımı blender’la pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar ezin Karışımı buzlukta en az iki saat kadar dondurun Dondurma kaşığı yardımıyla top şeklinde alıp servis tabağına aktarın Dilerseniz küçük zar şeklinde doğranıp zeytinyağında kızartılmış patlıcana bulayıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla