Konu
:
Limonlu Ve Rokalı Nohut Püresi
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu Ve Rokalı Nohut Püresi
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu Ve Rokalı Nohut Püresi
400 gr haşlanmış nohut
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
200 gr krem peynir
1 soğan
2 diş sarımsak
2 dilim dana jambon
1 tatlı kaşığı tereyağı
Roka
Kimyon
Tuz
Karabiber
Limonlu ve rokalı nohut püresi:
Nohutu mutfak robotunda çekin
Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağının yarısı ile pembeleşinceye kadar kavurun
Salçayı ekleyip birkaç dakika daha kavurun
Salça, zeytinyağı, tuz, karabiber, kimyon, rendelenmiş sarımsakları nohuda ekleyip püre haline gelinceye kadar karıştırın
Püreyi sıkma torbasına doldurup servis kaselerine paylaştırın
Krem peyniri de aynı şekilde pürenin üzerine ince bir kat şeklinde sıkın
Jambonları ince doğrayıp tereyağında birkaç dakika pişirin ve roka yaprakları ile birlikte kaselerin üzerine yerleştirerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul