Yalnız Mesajı Göster

Taratorlu Mantar Pane

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taratorlu Mantar Pane





2 su bardağı kültür mantarı
1 su bardağı un
Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
1 su bardağı galeta unu
2 yumurta

Tarator sos için
1 yemek kaşığı mayonez
4~5 dal maydanoz
3 dilim ekmek içi
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı hardal

Kızartmak için
Ayçiçeği yağı

Taratorlu mantar pane:
Mantarları temizleyip yıkayın Bir tencerede ayçiçeği yağını kızdırın Mantarları bütün olarak önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, en son rendelenmiş parmesan peyniri ile karıştırılmış galeta ununa bulayıp kızartın

Sos için, bir kapta ince kıyılmış maydanoz, hardal, mayonez, zeytinyağı, ufalanmış ekmek içi, dövülmüş sarımsak ve limon suyunu iyice karıştırın Mantarları sosla birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla