Konu
:
Evde Ekmek Hamuru İle Lahmacun
Yalnız Mesajı Göster
Evde Ekmek Hamuru İle Lahmacun
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Evde Ekmek Hamuru İle Lahmacun
Malzemeler
1 çorba kaşığı su
1 tatlı kaşığı domates salçası
4 sivri biber
250 gr
kıyma
içi için: 2 domates
2 adet ekmek hamuru (fırından alalabilirisiniz)
2 soğan
1
5 çay bardağı sıvıyağ
Biraz un
Tuz, karabiber
Hazırlanma Şekli
*Sivri biberleri temizleyip doğrayın
Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın
Yağı tavada kızdırın
Soğanları kıyıp yağda pembeleştirin
Sivri biberleri ve kıymayı ekleyin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun
Domates, bir kaşık suyla eritilmiş salça, tuz ve karabiber ilave edin
Koyulaşınca ateşten alın
*Tezgahın üzerini unlayın
Ekmek hamurlarını küçük bezelere ayırıp tabak büyüklüğünde, lahmacun hamuru inceliğinde açın
*Teflon tavada az yağ ısıtıp hazırladığınız hamurları kısık ateşte iki taraflı olarak pişirin
*Hazırladığınız kıymalı harcı lahmacun hamurlarının üzerine eşit olarak paylaştırıp yayın
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 3-4 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul