Konu
:
Keçi Peynirli İncirli Ve Cevizli Lavaş
Yalnız Mesajı Göster
Keçi Peynirli İncirli Ve Cevizli Lavaş
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Keçi Peynirli İncirli Ve Cevizli Lavaş
12 adet
Malzemeler
200gr taze keçi peyniri
yarım su bardağı kuru incir, sapları kesilmiş ve doğranmış
dörtte bir su bardağı yeşil soğan, doğranmış (beyaz + yeşil kısımları)
dörtte bir su bardağı ceviz içi, dövülmüş
yarım tatlı kaşığı tuz*
2 lavaş (30cmx15cm boyutlarında dikdörtgen şeklinde kesilmiş)
4 marul yaprağı
Hazırlanması:
Peyniri, inciri, cevizi, soğanı ve tuzu bir kasede karıştırıp çatalla iyice ezin
Nemli bir mutfak havlusunu tezgaha serin
Üzerine lavaşı yerleştirin
(Lavaş havayla temas edince çok çabuk kuruduğu için nemli bir bezin üzerinde durmasında yarar var
)
İçinizin yarısını tatlı kaşığı ile lavaşın her tarafına yayın
Spatula ile iyice düzeltin
2 marul yaprağını yan yana için üzerine koyun ve kendinize yakın kenardan başlayarak lavaşı sıkıca sarın
(kapanma yerinin yapıştığından emin olun
)
2 kenarını bıçakla kesip hemen streçleyin ve buzdolabına kaldırın
Aynı işlemi diğer lavaş için de yapın
Buzdolabında en az yarım saat (ya da 8 saate kadar) bekletin
Beklettikten sonra her birini 6 parçaya kesip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul