Yalnız Mesajı Göster

Patatesli Pamuk Pogaca

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Pamuk Pogaca







Hamur icin:

2 su bardagi ilik süt,

1 su bardagi siviyag

1 paket yasmaya,

2 yemek kasigi tozseker

2 tatli kasigi tuz

1 yumurta beyazi

aldigi kadar un



ic harci:

4-5 orta boy haslanmis patates

2 orta boy sogan

siviyag

1 demet maydanoz

Tuz, pulbiber ve karabiber



Üzerine icin:

1yumurta sarisi

susam



Hamur malzemlerinden yumusak bir hamur elde ediyoruz ve mayalanmaya birakiyoruz

Bu arada haslanmis patatesleri ve soganlari kücük, kücük dogruyoruz Soganlari siviyagda pemlestiriyoruz ve patatesleri ilave edip biraz daha kavuruyoruz Baharatlarini ekliyoruz ve ince dogranmis maydanozlari ilave edip ocaktan indiriyoruz

Mayalanan hamurdan bezeler yapip yaglanmis zemine diziyoruz Teker, teker acip üzerine 2 tatli kasigi kadar icten koyup kapatiyoruz ve yagli kagit serilmis firin tepsisine dizip yumurta sarisi sürüp susam serpiyoruz Tepsi mayasi geldiginde önceden isitilmis firinda (200 °C) pisiriyoruz



Alıntı Yaparak Cevapla