Konu
:
Patatesli Pamuk Pogaca
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Pamuk Pogaca
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Pamuk Pogaca
Hamur icin:
2 su bardagi ilik süt,
1 su bardagi siviyag
1 paket yasmaya,
2 yemek kasigi tozseker
2 tatli kasigi tuz
1 yumurta beyazi
aldigi kadar un
ic harci:
4-5 orta boy haslanmis patates
2 orta boy sogan
siviyag
1 demet maydanoz
Tuz, pulbiber ve karabiber
Üzerine icin:
1yumurta sarisi
susam
Hamur malzemlerinden yumusak bir hamur elde ediyoruz ve mayalanmaya birakiyoruz
Bu arada haslanmis patatesleri ve soganlari kücük, kücük dogruyoruz
Soganlari siviyagda pemlestiriyoruz ve patatesleri ilave edip biraz daha kavuruyoruz
Baharatlarini ekliyoruz ve ince dogranmis maydanozlari ilave edip ocaktan indiriyoruz
Mayalanan hamurdan bezeler yapip yaglanmis zemine diziyoruz
Teker, teker acip üzerine 2 tatli kasigi kadar icten koyup kapatiyoruz ve yagli kagit serilmis firin tepsisine dizip yumurta sarisi sürüp susam serpiyoruz
Tepsi mayasi geldiginde önceden isitilmis firinda (200 °C) pisiriyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul