Yalnız Mesajı Göster

Kaşık Mantısı

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaşık Mantısı



1 tablet Malzemeler
500 gr un
500 gr kıyma
2 yumurtanın sarısı
500 gr yoğurt
5-6 diş sarımsak
30 gr tereyağı
Tuz karabiber
Kırmızı toz biber
KAŞIK MANTISI TARİFİ
Unu hamur yoğurma kabına eleyin Bir tutam tuz ilave edip harmanlayın Ortasını havuz gibi açıp azar azar su ilave ederek orta sertlikte pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizin Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin Ayrı bir kapta kıyma, tuz ve karabiberi karıştırın Hamurlardan birini un serpilmiş tezgah üzerine alın Oklava yardımıyla hazır yufkadan biraz daha kalınca bir yufka açın Yufkayı küçük karelere kesin Kıymalı karışımdan küçük parçalar koparıp kare şeklindeki hamurların ortalarına yerleştirin Hamurları her iki köşesinden tutup birleştirin Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın Mantı hamurlarını bir tutam tuz ilave edilmiş kaynar suda 10 dakika kadar haşlayın Süzüp servis tabaklarına aktarın Sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kavrulmuş kırmızı biberli sosla servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla