Konu
:
Kaşık Mantısı
Yalnız Mesajı Göster
Kaşık Mantısı
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaşık Mantısı
1 tablet
Malzemeler
500 gr un
500 gr kıyma
2 yumurtanın sarısı
500 gr yoğurt
5-6 diş sarımsak
30 gr
tereyağı
Tuz karabiber
Kırmızı toz biber
KAŞIK MANTISI TARİFİ
Unu hamur yoğurma kabına eleyin
Bir tutam tuz ilave edip harmanlayın
Ortasını havuz gibi açıp azar azar su ilave ederek orta sertlikte pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizin
Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin
Ayrı bir kapta kıyma, tuz ve karabiberi karıştırın
Hamurlardan birini un serpilmiş tezgah üzerine alın
Oklava yardımıyla hazır yufkadan biraz daha kalınca bir yufka açın
Yufkayı küçük karelere kesin
Kıymalı karışımdan küçük parçalar koparıp kare şeklindeki hamurların ortalarına yerleştirin
Hamurları her iki köşesinden tutup birleştirin
Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın
Mantı hamurlarını bir tutam tuz ilave edilmiş kaynar suda 10 dakika kadar haşlayın
Süzüp servis tabaklarına aktarın
Sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kavrulmuş kırmızı biberli sosla servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul