Konu
:
Ev Yapımı Lahmacun
Yalnız Mesajı Göster
Ev Yapımı Lahmacun
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ev Yapımı Lahmacun
İçinde ne olduğunu bilerek güvenle ve temizliğinden emin olarak yiyeceğiniz ev yapımı lahmacun tarifi
Hazırlanışı pratik, tadına doyulmaz bir lezzet
Malzemeler
Hamuru için: 2 su bardağı un- Yarım tatlı kaşığı şeker- 1 tatlı kaşığı tuz- 1 su bardağı yoğurt- 1 tatlı kaşığı instant maya- Çeyrek su bardağı ılık su
İç Malzemeleri: 150 gram kıyma- 2 adet domates- 1 adet soğan- 1 diş sarımsak- 1 yemek kaşığı margarin- Damak tadınıza göre karabiber, kırmızı biber, kimyon
Hazırlanışı
Hamur için gerekli malzemeleri yoğurup 45 dakika mayalanmaya bırakın
İç malzemesini hazırlamak için soğan, domates ve sarımsağın kabuklarını soyun
Mutfak robotunda yüksek devirde çekin
Kıyma, baharat ve robottan geçen malzemeleri karıştırın
Mayalanmış hamuru parçalara bölüp oklavayla açın
Fırın tepsisini yağlayıp açtığınız hamurları dizin
Üzerine kıymalı harcı yayın
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin
Not
İnstant maya; kabartma tozu gibi paketlerde satılan kullanıma hazır maya türüdür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul