Konu
:
Psihalive Haluj Çerkez Yemeği
Yalnız Mesajı Göster
Psihalive Haluj Çerkez Yemeği
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Psihalive Haluj Çerkez Yemeği
Bir cerkez olarak kendi kulturumden bir tarif ile konu acmak istedim
Umarım ve dilerim begenirsiniz arkadaslar
Afiyet olsun simdiden
Saygılar,
Çerkescesi Psıhalive olan bu yemek, halk arasında Çerkes mantısı olarak da bilinir
Çerkes sofrasının başta gelen yemeklerinden birisidir
Yapılışı: Altı kişilik hazırlanacak bir servis için iki kilo kadar un, içine bir yumurta ve yeterince tuz atılarak katı hamur haline gelene kadar soğuk su katılarak yoğrulur
Ayrıca kullanılacak diğer malzemeler de hazırlanır
İsteğe göre çökelekli, patatesli veya kıymalı yapılabilir
Ancak genelde patatesli olanı tercih eldir
Patatesler kabukları ile haşlandıktan sonra soyulur ve kıvamına gelene kadar ezilir, içerisine biber, tuz katılarak karıştırılır
Daha önce hazırladığımız hamur küçük bezilere (parçalara) ayrılır ve oklava ile fazla ince olmayacak şekilde açılır ve normal bir su bardağının ağzı ile küçük parçalara ayrılır
Hazırlamış olduğumuz patates harcından birer çay kaşığı miktarınca parçalara konulur, bu parçalar da ikiye katlanarak patateslerin pişerken dışarı çıkmaması için kapatılan parçaların kenarları iyice pekiştirilir
Bu şekilde hepsi tamamlandığında tencerede kaynayan tuzlu suyun içine atılır ve açık ateşte on beş dakika pişer
Servisi: Pişen Psıhalive makarna gibi süzüldükten sonra isteğe bağlı olarak bir tepsi veya ayrı tabaklarla sofraya konur
Üzerine de hazırlanmış olan biber sosu ilave edilir
Bununla birlikte isteyen kişiye sarımsaklı yoğurt servisi de yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul