07-16-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lavaş Cips Ve Ajvar Sos
Lavaş cips ve ajvar sos malzemeleri
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı instant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı ılık su
Üzeri için
Haşhaş tohumu
susam
çörek otu
pul biber
kekik
deniz tuzu
Ajvar sos için
2 patlıcan
3 kırmızıbiber
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı limon suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Kişniş
Kimyon
Lavaş cips ve ajvar sos hazırlanışı
Lavaş cips ve ajvar sos: *Unu bir kaseye eleyin Tuz, maya, şeker, zeytinyağı ve suyu ekleyip yoğurun İçine birer tutam baharat ekleyip tekrar yoğurun Üzerini örtüp 1 saat bekletin
*Hamuru yağlı kağıt üzerine alıp merdane ile tepsi büyüklüğünde ince açın Üzerine baharatları serpiştirin Hamuru rulet ile üçgen şekilde kesip kağıt ile birlikte tepsiye aktarın
*180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika veya üzeri kızarıncaya kadar pişirin Soğumaya bırakın
*Patlıcan ve biberleri fırın ızgarasında yumuşayıncaya kadar közleyin Kabuklarını soyup mutfak robotuna alın Sarımsak, tuz, limon suyu, zeytinyağı, karabiber, kişniş, kimyon ekleyip 2 dakika karıştırın
*Cipsleri servis tabağına alıp ajvar sos ile servis yapın Lavaş cips ve ajvar sos artık hazır, afiyet olsun
|
|
|