Yalnız Mesajı Göster

Lavaş Cips Ve Ajvar Sos

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lavaş Cips Ve Ajvar Sos



Lavaş cips ve ajvar sos malzemeleri

2 su bardağı un

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı instant maya

1 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 su bardağı ılık su

Üzeri için

Haşhaş tohumu

susam

çörek otu

pul biber

kekik

deniz tuzu
Ajvar sos için

2 patlıcan

3 kırmızıbiber

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı limon suyu

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Taze çekilmiş karabiber

Kişniş

Kimyon

Lavaş cips ve ajvar sos hazırlanışı

Lavaş cips ve ajvar sos: *Unu bir kaseye eleyin Tuz, maya, şeker, zeytinyağı ve suyu ekleyip yoğurun İçine birer tutam baharat ekleyip tekrar yoğurun Üzerini örtüp 1 saat bekletin

*Hamuru yağlı kağıt üzerine alıp merdane ile tepsi büyüklüğünde ince açın Üzerine baharatları serpiştirin Hamuru rulet ile üçgen şekilde kesip kağıt ile birlikte tepsiye aktarın

*180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika veya üzeri kızarıncaya kadar pişirin Soğumaya bırakın

*Patlıcan ve biberleri fırın ızgarasında yumuşayıncaya kadar közleyin Kabuklarını soyup mutfak robotuna alın Sarımsak, tuz, limon suyu, zeytinyağı, karabiber, kişniş, kimyon ekleyip 2 dakika karıştırın

*Cipsleri servis tabağına alıp ajvar sos ile servis yapınLavaş cips ve ajvar sos artık hazır, afiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla