Konu
:
Pencereli Poğaça
Yalnız Mesajı Göster
Pencereli Poğaça
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pencereli Poğaça
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta akı
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un
İç harcı için
150 gr beyaz peynir
üzeri için
1 yumurta sarısı
Susam
Pencereli poğaça: Süt, maya ve şekeri hamur yoğurma kabında karıştırın
Ayçiçeği yağı, yoğurt, yumurta akı, tuz ve azar azar unu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
üzerini örtüp 1 saat mayalandırın
Hamurdan bezeler kopartıp yaklaşık 10 cm çapında yuvarlak açın
Yan taraflarında 1
5’lik cm bırakıp bıçakla uzunlamasına koparmadan çizik oluşturun
Ortalarına peynir yerleştirip yan taraflarını iç içe geçirerek şekil verin
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin
Yumurta sarısını üzerlerine sürüp susam serpin ve 160 dereceye ayarlı fırında pişirin
Poğaçalar kabarmaya başlayınca (yaklaşık 15 dakika sonra) fırının derecesini 200 dereceye getirip kızarıncaya kadar pişirin
Servis yapın
Not: Zevkinize göre iç malzeme kullanabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul