Yalnız Mesajı Göster

Nutellalı Açma.

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nutellalı Açma.





Malzemeler:
500 grUn
250 ml Su
75 grToz Şeker
25 grMaya
1 çay kaşığı Tuz
50 ml sıvıyağ
1 adet yumurta
200 grYumuşak Margarin ( Hamuru elle açmak için )
350 GrNutella
Hazırlanışı:
Mayayı az su ile eritinTereyağı ve nutella hariç tüm malzemeyi bir kapta yoğurup,yumuşak bir hamur haline getirin
Hamuru 10 adet eşit parçaya bölün ve yuvarlayarak yağlı kağıt üzerinde üzerini streç filmle örterek 30 dkmayalandırın
Hamurların teker teker ortasına tereyağı koyun ve ince bir şekilde hamuru elle tereyağı yardımıyla açın ( Tabak büyüklüğünde )
Üzerine ince bir katman nutella sürünHamuru rulo şaklinde sarın ve kendi etrafında rulo döndürerek yuvalayaran diğer ucuyla açmamızı kapatın
Üzerine yumurta sarısı sürün10 dakika daha tepside mayalandırınÖnceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirinAfiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla