Konu
:
Nutellalı Açma.
Yalnız Mesajı Göster
Nutellalı Açma.
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nutellalı Açma.
Malzemeler:
500 gr
Un
250 ml Su
75 gr
Toz Şeker
25 gr
Maya
1 çay kaşığı Tuz
50 ml sıvıyağ
1 adet yumurta
200 gr
Yumuşak Margarin ( Hamuru elle açmak için )
350 Gr
Nutella
Hazırlanışı:
Mayayı az su ile eritin
Tereyağı ve nutella hariç tüm malzemeyi bir kapta yoğurup,yumuşak bir hamur haline getirin
Hamuru 10 adet eşit parçaya bölün ve yuvarlayarak yağlı kağıt üzerinde üzerini streç filmle örterek 30 dk
mayalandırın
Hamurların teker teker ortasına tereyağı koyun ve ince bir şekilde hamuru elle tereyağı yardımıyla açın
( Tabak büyüklüğünde )
Üzerine ince bir katman nutella sürün
Hamuru rulo şaklinde sarın ve kendi etrafında rulo döndürerek yuvalayaran diğer ucuyla açmamızı kapatın
Üzerine yumurta sarısı sürün
10 dakika daha tepside mayalandırın
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul