Konu
:
Mıhlama (Kuymak) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mıhlama (Kuymak) Tarifi
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mıhlama (Kuymak) Tarifi
Malzemeler:
1,5 su bardagi rendelenmis kasar
peynir
i
1,5 su bardagi rendelenmis dil
peynir
i
1 tatli kasigi tulum
peynir
i
1 tatli kasigi misir unu
1 tatli kasigi tereyagi
1 kahve fincani su
Yapilisi:
1) Misir ununu ½ tatli kasigi tereyaginda kavurun
2) Dil
peynir
i, kasar
peynir
i ve tulum
peynir
ini ekleyin
Hazirladiginiz karisima bir fincan su ilave edin ve kavurmaya devam edin
Kalan tereyagini bir tavada eritin
3) Hazirladiginiz
peynir
karisimi macun haline geldikten sonra karisimi, tavada erittiginiz tereyaginin uzerine dokun
Sicak olarak servis yapin
NOT: Mihlama sade kasar
peynir
indende olur ve misir yerine bugday ununda koyabilirsiniz un koymadiginiz zaman
yumurta
ile de olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul