Konu
:
Tavuklu Mantı.
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Mantı.
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Mantı.
MALZEMELER:
-4 Adet yufka
-2 adet tavuk göğüs eti
-1 adet orta boy havuç
-1 adet orta boy kuru soğan
-1 adet orta boy kereviz
-3 su bardağı tavuk suyu
-Yeteri kadar sıvı yağ
-Sarımsaklı yoğurt
-Salça
-Tuz, karabiber
YAPILIŞI:
Öncelikle tavuk göğüs etleri havuç, soğan ve kereviz eşliğinde yumuşayıncaya kadar haşlanır
Bu işlem sonrasında elde edilen tavuk suyu süzülür ve sonradan kullanılmak üzere bir kenara ayrılır
Göğüs etleri de didiklenir ve çok az sıvıyağ ilavesiyle biraz tavada kavrulur
İnmeye yakın tuz, karabiber ve kırmızıbiber eklenir
Fırın tepsisi yağlandıktan sonra ilk yufka kenarları dışa taşacak şekilde serilir
Daha sonra kalan yufkalardan iki tanesi daha aralarına yağ sürülmek suretiyle ve buruşturularak tepsiye yerleştirilir
Üçüncü yufkadan sonra tavuklu iç malzemesi yerleştirilir
Dördüncü yufka da serilip yağlandıktan sonra tepsinin dışa sarkan kısımlarındaki ilk kattaki yufkayla tepsi kapatılır ve dilimlenerek önceden ısıtılmış 175 derece sıcaklıktaki fırında pişirilir
Kızardıktan sonra daha önceden ayrılmış olan ılık haldeki 3 bardak tavuk suyu tepsiye yayılır ve sonra da bu suyu biraz çekmesi için tekrar fırına verilir
Servis yapılmadan önce tavuklu dilimler sarımsaklı yoğurt ve domates sosu ya da yağda eritilmiş salça eşliğinde servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul