Yalnız Mesajı Göster

Yeşil Mantı

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yeşil Mantı



Yarım kilo un
250 300 gram yağlı kıyma
150 gramdan fazla ıspanak
1 büyük kuru soğan
tuz karabiber kırmızı biber ve ılık su
önce kıymanın içine kuru soğanı ince ince doğrayın tuzunu kırmızı biberi isteğine göre karabiber koy ve kıymayı yoğur ıspanakları ince ince kıyıp 5 dakika haşla ve suyunu süzun tuz ve soğuyan ıspanakları birlikte orta yumuşaklıkta yoğur su yerine ıspanak suyunu kullan yoğurduğun hamurları orta büyüklükte merdane ile aç açtığın beze yi bıçakla kare kare kes ve içlerine hazırladığın kıymalı içi koy üçgen biçimde kapat artık ıspanaklı yeşil yeşil mantıların hazır kaynattığın suyun içine biraz tuz koyup mantıları haşla ve pişince çıkarıp süz sarımsaklı yoğurt yap sos için tereyağı kızdır içine kaşığın ucu ile salça koy yanmaması için mantıyı haşladığın sudan ekle bir dakika pişir sos hazır istersen mantıları fırında kızartabilirsin uzun süre dondurucuda bekletebilirsinizyeşil renkli mantıyı beyaz tabakta servis yapın muhteşem görünüyor

Alıntı Yaparak Cevapla