Yalnız Mesajı Göster

Pratik Mantı Yapımı..

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pratik Mantı Yapımı..



















Kullanılan Malzemeler:[*]hamuru için;[*]3 bardak un[*]1 tatlı kaşığı tuz[*]alabildiğince su[*]ve hamuru kesmek için kesme ruleti[*]iç malzeme;[*]250,300 gr kadar kıyma[*]1 adet soğan[*]tuz ve baharat[*]üzerine;[*]bir kase yohurt,tuz[*]1 diş sarımsak[*]30 grtereyağ[*]1 tatlı kaşığı salça[*]1 çay kaşığı pulbiber
Tarifin Hazırlanışı[*]öncelikle un su ve tuzdan şu meşhur kulak memesi yumuşalıklığı kıvamında bir hamur hazırlıyoruzbir taraftan ısıtıcınızda da hemen mantımızın suyunu kaynatmaya başlayın;[*]diğer tarafta kıymamızın içine soğanı rendeleyiğ tuz ve baharıtını katıp hemencecik yoguruyoruz[*]hamuru iki parçaya ayırıp elma büyüklüğünde bezeler yapıyoruz(benim ölçümden 2 tane beze çıkıyor)merdane yardımıyla fazla ince olmayan büyükce bir yufka açıyoruz[*]yarısından başlayarak resimlerde de görüldüğü gibi kıyma harcımızı simetrik bir biçimde sıra sıra hamurun üstüne diziyoruz(eğer hamuru çok unlu açtıysanız kapatmadan önce yapışması için yufkanın üzerine su serpiştirin)[*]daha sonra hamurun boşta kalan diğer yarısını adeta poğaça gibi kapatıp kenarlarını elimzle sıkıştırarak yapıştırıyoruz, sonrada rulet yardımıyla önce uzun şeritler daha sonrada kareler kesip her iki bezeyide bu şekilde tamamlayıp kaynayan suya atıyoruzmantımız kısa bir süre sonra pişince hemen servis tabağına alabilirsiniz üzerine hazırladığımız sarmısaklı yohurdu da döktükten sonra tereyağ salça ve pulbiberli kavrulmuş sosumuzuda iyice üzerine gezidirinki şöyle mis gibi koksunmantımız bittiiihepinize afiyet olsun[*]ben artık çok alıştım en fazla 35 dkk da bu mantıyı hazırlayabiliyorum(pişen mantılar büyükce bir salata tabağını dolduracak kadar oluyor)sizler isterseniz tek bezeylede süreyi dahada kısaltabilirsiniztabi miktarıda azalacaktır fırınlayarakta deneyebilirsinizfında biraz kurutmak da hoş bir aroma veriyor haşlama süresi biraz daha uzayabilir

Alıntı Yaparak Cevapla