Yalnız Mesajı Göster

Çardak Böreği

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çardak Böreği



Bu yoğurtlu böreği görünce denemeden duramayacaksınız




malzemeleri

750 gr küçük doğranmış kuzu eti

3 yufka

3 soğan

2 sivri biber

Yarım demet maydanoz

Ayçiçeği yağı

1 su bardağı yoğurt

Tuz Karabiber

Kırmızı pul biber

2 yemek kaşığı tereyağı


hazırlanışı

İki yemek kaşığı ayçiçeği yağını tavada ısıtın Etleri ilave edip soteleyin Etler suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte pişirin Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın Biberleri küçük doğrayın Etler yumuşayınca soğanlarla biberleri ekleyip kavurmaya devam edin İyice pişince baharat ve tuzu ilave edip ocaktan alın İnce kıydığınız maydanozları ekleyip karıştırın Yufkaları 8 eşit üçgene bölün Yufkaların geniş kenarlarına hazırladığınız harçtan paylaştırıp sigara böreği sarar gibi sarın Uç kısımlarını hafif ıslatarak kapatın Ayçiçeği yağını tavada ısıtın Börekleri bu yağda kızartıp servis tabağına alın üzerine yoğurt gezdirin Tereyağını tavada eritip kırmızı pul biber ilave ederek, yoğurdun üzerine gezdirin Sıcak servis yapın Çardak böreği artık hazır, afiyet olsun


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla