Konu
:
Çardak Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Çardak Böreği
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çardak Böreği
Bu yoğurtlu böreği görünce denemeden duramayacaksınız
malzemeleri
750 gr küçük doğranmış kuzu eti
3 yufka
3 soğan
2 sivri biber
Yarım demet maydanoz
Ayçiçeği yağı
1 su bardağı yoğurt
Tuz Karabiber
Kırmızı pul biber
2 yemek kaşığı tereyağı
hazırlanışı
İki yemek kaşığı ayçiçeği yağını tavada ısıtın
Etleri ilave edip soteleyin
Etler suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte pişirin
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın
Biberleri küçük doğrayın
Etler yumuşayınca soğanlarla biberleri ekleyip kavurmaya devam edin
İyice pişince baharat ve tuzu ilave edip ocaktan alın
İnce kıydığınız maydanozları ekleyip karıştırın
Yufkaları 8 eşit üçgene bölün
Yufkaların geniş kenarlarına hazırladığınız harçtan paylaştırıp sigara böreği sarar gibi sarın
Uç kısımlarını hafif ıslatarak kapatın
Ayçiçeği yağını tavada ısıtın
Börekleri bu yağda kızartıp servis tabağına alın
üzerine yoğurt gezdirin
Tereyağını tavada eritip kırmızı pul biber ilave ederek, yoğurdun üzerine gezdirin
Sıcak servis yapın
Çardak böreği artık hazır, afiyet olsun
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul