Konu
:
Etli Fırın Yemeği'nin Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Etli Fırın Yemeği'nin Tarifi
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Fırın Yemeği'nin Tarifi
Malzemeler:
1 ½ kg küçük kuşbaşı doğranmış sığır eti
1 adet patates1 adet kuru soğan
2 diş sarmısak1 yemek kaşığı tereyağı
3 çay kaşığı pulbiber
1 ½ çay kaşığı karabiber
Hamuru için:
1 yumurta
1 bardak su
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Etler tencereye alınır ve suyunu salana kadar pişirilir
Hamuru için; derince bir kaba 1 yumurta kırılır ve üzerine 2 çay kaşığı tuz, 1 bardak su ilave edilir
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un eklenerek iyice yoğrulur
Hamur; biri büyük diğeri daha küçük olacak şekilde 2 bezeye ayrılır
Kuru soğan küçük küçük doğranır
Suyunu salan etin içine 1 yemek kaşığı tereyağı ve doğranmış soğanlar eklenip pişirilir
Büyük beze alınır ve unlanan zeminde oklava ile açılır
Açılan yufka sıvıyağ ile güzelce yağlanır
Rulo şekline getirilir ve içe doğru gül gibi sarılır
Üzerine bastırılarak yassılaştırılır ve yeniden açılır
Isıya dayanıklı bir tepsinin tabanına uçları dışarıda kalacak şekilde yerleştirilir
Daha küçük olan ikinci beze de aynı şekilde açılır (Son beze üst kat olacağı için biraz daha fazla yağlanıp açılmalıdır)1 adet patates rendelenir ve suyunu çekip pişmeye devam eden ete eklenir
2 diş sarmısak, karabiber ve pulbiber ilave edilir
Tepsiye alınmadan önce soğutulur
Et soğuduktan sonra hamurla kaplı tepsiye dökülür ve kaşığın tersi ile yayılır
Üzerine daha küçük boyda açılan diğer yufka örtülür ve dışarıdaki uçlar içeriye doğru burularak kapatılır
Üzeri sıvıyağ ile yağlanır ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul