Yalnız Mesajı Göster

Balkabakli Corek Tarifi

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balkabakli Corek Tarifi



Balkabaklı Çörek Tarifi -

Malzemeler:

3¼ bardak beyaz un
Çeyrek tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı Kuru Maya
250 gram balkabağı
Yarım su bardak süt
¼ paket tereyağı (65 gram-yumuşak )
1 yumurta
Yarım bardak toz şeker
Yarım tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşıgı toz şeker (üzeri için)

Yapılışı:

Kabağı küp küp doğrayıp küçük bir tencereye alınYarım bardak su ilave edip orta hararetli ocak üzerinde 15-20 dakika kadar veya kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Ilıyınca kabakları çatalla iyice ezip püre haline getirinUnu, tuzu, kuru mayayı, tarçını ve şekeri geniş bir kapta karıştırın Oda sıcaklığındaki sütü, tereyağını,yumurtayı ve kabak püresini karışıma ilave edip 10 dakika kadar yoğurun Hamurunuz yumuşak ama biraz yapışık olabilir Dinlendikçe daha kolay çalışılacak kıvama gelir Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 2 saat oda sıcaklığında bekletin Hamuru mutfak tezgahı üzerine alıp iki eşit parçaya ayırarak 2-3 dakika daha yoğurun Herbir parçayı düzgün bir beze haline getirin İyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 1 saat daha kabarması için bekletin Çöreklerin üzerlerine su sürüp biraz şeker serpin, önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin


servise hazir afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla